Νέα και άρθρα
Άρθρα για για την Εκπαίδευση & την Απασχόληση.

Ιδρύονται 2 νέες Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού


Ίδρυση Σχολής Μηχανικών στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) Καλύμνου
Στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) Καλύμνου ιδρύεται Σχολή Μηχανικών, η οποία είναι περιφερειακή υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και λειτουργεί σύμφωνα με τον ν. 2638/1998 και τον Εσωτερικό Κανονισμό της.

Σκοπός
Σκοπός λειτουργίας της Σχολής Μηχανικών της Α.Ε.Ν. Καλύμνου είναι η εκπαίδευση των μελλοντικών αξιωματικών του εμπορικού ναυτικού ειδικότητας μηχανικού, προκειμένου οι τελευταίοι να αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα προσόντα και γνώσεις της ναυτικής μηχανολογίας, της ηλεκτρολογίας, της ηλεκτρονικής και των συστημάτων ελέγχου, επισκευής και συντήρησης των μηχανών των πλοίων, ώστε να επανδρώσουν τον στόλο του εμπορικού ναυτικού.

Δες το ΦΕΚ


Ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) Λακωνίας
Ιδρύεται Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) Λακωνίας με έδρα τη Νεάπολη του Δήμου Μονεμβασίας, η οποία είναι περιφερειακή υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και λειτουργεί σύμφωνα με τον ν. 2638/1998, το παρόν και τον Εσωτερικό Κανονισμό της.

Αποστολή
Η Α.Ε.Ν. Λακωνίας έχει ως αποστολή:

α) Τη δημιουργία αξιωματικών του εμπορικού ναυτικού πλήρως καταρτισμένων με ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική γνώση του αντικειμένου, καθώς και την εξειδίκευση αυτών, βασισμένη στις οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο της ναυτιλίας.

β) Τη διατήρηση στενής και αμφίδρομης σχέσης με τους ναυτιλιακούς και άλλους συναφείς οικονομικούς φορείς της χώρας.

γ) Τη συνεργασία με άλλα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού, καθώς και με φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για την επίτευξη του σκοπού της.

δ) Τη συμμετοχή της σε προγράμματα εφαρμογής και ανάπτυξης της ναυτικής τεχνολογίας, της διοίκησης και της εκμετάλλευσης του πλοίου.

ε) Τη συμβολή της στον προσανατολισμό των νέων στο ναυτικό επάγγελμα.

στ) Την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον σκοπό λειτουργίας της και τη γενικότερη αποστολή της.

ζ) Τη σύμπραξη από κοινού με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) για τη διοργάνωση Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) και τη διεξαγωγή έρευνας σε τομείς ενδιαφέροντος της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας.

Δες το ΦΕΚ