Νέα και άρθρα
Άρθρα για για την Εκπαίδευση & την Απασχόληση.

Δικαίωμα εγγραφής στο Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο


Οι απόφοιτοι του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχουν δικαίωμα εγγραφής στο ΤΕΕ (Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο), στη βασική ειδικότητα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (Απόφαση Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, συνεδρίαση 41/30.11.2022), σε υποσύνολο των επαγγελματικών δικαιωμάτων της βασικής ειδικότητας. Αριθ.Πρωτ.: ΤΥΟΔΠΕ/ 773 /5-4-2023.……”αποφασίζει κατά πλειοψηφία:

1. Την αποδοχή του αιτήματος του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την εγγραφή των αποφοίτων του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη βασική ειδικότητα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.

2. Τη διαβίβαση του ανωτέρω θέματος στην ΕΕΕ Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του ΤΕΕ για τον καθορισμό της πρόσβασης των άνω αποφοίτων σε επαγγελματική δραστηριότητα, αναλόγως του προγράμματος σπουδών τους, εντός της άνω βασικής ειδικότητας.

3. Η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ θα αποφασίσει στη συνέχεια σχετικά με τα οριζόμενα στο άρθρο 2 παρ. 6 του Π.Δ. από 27.11/14.12.1926 «Περί Κωδικοποιήσεως των περί συστάσεως του ΤΕΕ κειμένων διατάξεων», ως ισχύει, μετά την υποβολή της εισήγησης της ΕΕΕ Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης επί του άνω θέματος και την έγκριση της εισήγησης από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ.

Δείτε την απόφαση