Νέα και άρθρα
Άρθρα για για την Εκπαίδευση & την Απασχόληση.

Οδηγίες Σύνδεσης & Χρήσης

  • Στην αρχική σελίδα – προτού συνδεθείτε – υπάρχει η ενότητα Σημαντικά Νέα που αφορούν τις Πανελλήνιες και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία ανανεώνεται διαρκώς με ότι νέο ανακοινώνεται.
  • Μπαίνοντας σε κάθε άρθρο, έχετε τη δυνατότητα να το κοινοποιήσετε απευθείας σε Facebook, Twitter, Instagram και LinkedIn.

Σύνδεση

  1. Συμπληρώνετε (i) το Όνομα Χρήστη & (ii) τον Κωδικό που έχετε παραλάβει από το φροντιστήριο / σχολείο σας ή απευθείας από την EMPLOY EDU, Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας και πατάτε Σύνδεση.
  2. Μόλις συνδεθείτε, βλέπετε πέντε (5) καρτέλες: ΑΡΧΙΚΗ, ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ, ΝΕΑ, ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ.
  3. Στην καρτέλα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, μπορείτε να αναζητήσετε τα εξής:
  • Εγκυκλίους – Αποφάσεις: είναι χωρισμένες ανά κατηγορία π.χ. Μαθητές με Ειδικές Παθήσεις (5%), Εξεταστικό Σύστημα και Μαθήματα, Μετεγγραφές κλπ. Μπαίνοντας στην κατηγορία που σας ενδιαφέρει, θα βρείτε τις εγκυκλίους χωρισμένες ανά ακαδημαϊκό έτος.

*Όλα τα αρχεία είναι σε εκτυπώσιμη μορφή και φυσικά μπορείτε να τα αποθηκεύσετε τοπικά στον υπολογιστή σας πατώντας Download.

  • Επαγγέλματα – Ειδικότητες: είναι χωρισμένες ανά πεδίο – κατηγορία, οπότε μπαίνετε στην αντίστοιχη κατηγορία, στο επάγγελμα που σας ενδιαφέρει και μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το Επάγγελμα, τις Συνθήκες Εργασίας, τα Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και τις Ικανότητες.
  • Τμήματα & Οδηγοί Σπουδών: είναι χωρισμένα ανά επιστημονικό πεδίο / κατηγορία , οπότε μπαίνετε στο πεδίο και το τμήμα το οποίο σας ενδιαφέρει, και μπορείτε να δείτε το πεδίο ΓΕΛ και τους τομείς ΕΠΑΛ στο οποίο ανήκει, τις Βάσεις & ΕΒΕ στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, την ιστοσελίδα κάθε τμήματος, τα εξάμηνα και φυσικά όλα τα Πανεπιστήμια στα οποία υπάρχει το συγκεκριμένο τμήμα. Έπειτα μπορείτε να ενημερωθείτε για το Σκοπό του τμήματος, την Επαγγελματική Σταδιοδρομία, τις Αντιστοιχίες Μετεγγραφών, Μαθήματα, Κατευθύνσεις, Μεταπτυχιακά, και Οδηγούς Σπουδών.
  • Μετεκπαίδευση & Μεταπτυχιακά
  • Στατιστικά, Εισακτέοι και Βάσεις: μπορείτε να δείτε τις βάσεις/έτος, ό,τι αφορά την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, τον αριθμό εισακτέων ανά έτος, και τα στατιστικά επιδόσεων και προτιμήσεων των υποψηφίων
  • Αρθρογραφία και έρευνες από την επιστημονική μας ομάδα που αφορούν τις πανελλήνιες και την τριτοβάθμια εκπαίδευση
  • Συνεντεύξεις Επαγγελματιών χωρισμένες ανά Πανεπιστήμιο ή επαγγελματικό κλάδο
  • Θέματα παλαιότερων ετών με τις εκφωνήσεις και τις απαντήσεις τους

 

  1. Στην καρτέλα ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ, μπορείτε να υπολογίσετε τα μόριά σας τόσο από ΓΕΛ όσο και από ΕΠΑΛ ανάλογα με τους συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων.
  • Επιλέγετε το επιστημονικό σας πεδίο
  • Συμπληρώνετε στα αντίστοιχα πεδία τους βαθμούς των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων καθώς και των ειδικών μαθημάτων – εάν υπάρχουν - ανάλογα με το συντελεστή βαρύτητας. Από κάτω υπάρχει η δυνατότητα Υπολογισμός Μορίων και Υπολογισμός Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.
  • Έπειτα εμφανίζονται οι σχολές που έχουν απόκλιση 250 μόρια από τα μόρια σας, κάτι το οποίο μπορείτε να το προσαρμόσετε και να αλλάξετε την επιθυμητή απόκλιση. Έτσι, έχετε μία ξεκάθαρη εικόνα για όλες τις σχολές που είναι κοντά στα μόριά σας.

 

  1. Στην καρτέλα ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ μπορείτε να αναζητήσετε τα τμήματα που σας ενδιαφέρουν χρησιμοποιώντας πεδία και φίλτρα όπως τα μόρια, η πόλη, το επιστημονικό πεδίο κλπ. και να ενημερωθείτε αναλυτικά για κάθε ένα από αυτά.

Στην ενότητα αυτή έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε το προσχέδιο του Μηχανογραφικού σας όπως περιγράφεται στο παρακάτω παράδειγμα:

  • Συμπληρώνετε τα μόριά σας και την απόκλιση (προς τα πάνω και προς τα κάτω) που θέλετε να έχουν οι σχολές, την κατηγορία σχολείου πχ ΓΕΛ , ΕΠΑΛ, 10%, το επιστημονικό πεδίο,  τις πόλεις τις οποίες επιθυμείτε και πατάτε Αναζήτηση
  • Εμφανίζονται όλες οι σχολές με βάση τα παραπάνω κριτήρια, επιλέγετε με σειρά προτεραιότητας τις σχολές που επιθυμείτε και πατάτε Επόμενο για να δείτε το προσχέδιο του μηχανογραφικού σας.
  • Συμπληρώνετε το ονοματεπώνυμο σας.

 

Σε αυτό το σημείο μπορείτε να αλλάξετε τη σειρά των τμημάτων, να διαγράψετε κάποια από αυτές ή ακόμα και να προσθέσετε και άλλες.

  • Εάν θέλετε να διαγράψετε κάποιο τμήμα, επιλέγετε το εικονίδιο Χ στο αντίστοιχο τμήμα στη στήλη Αφαίρεση.
  • Εάν θέλετε να αλλάξετε τη σειρά των τμημάτων, επιλέγετε το αντίστοιχο τμήμα και το μετακινείτε στη θέση που θέλετε (κρατάτε πατημένο το ποντίκι και «σέρνετε» στην αντίστοιχη θέση).
  • Εάν θέλετε να προσθέσετε κάποια σχολή, επιλέγετε Αποθήκευση και Επιστροφή , πηγαίνετε ξανά στη σελίδα που εμφανίζονται οι σχολές βάσει των αρχικών σας κριτηρίων, προσθέτετε τη σχολή που επιθυμείτε και ακολουθείτε τα παραπάνω βήματα.
  • Εάν έχετε ολοκληρώσει το προσχέδιο του μηχανογραφικού , επιλέγετε Εμφάνιση Προτιμήσεων σε PDF και ανοίγει το αρχείο όπου μπορείτε να δείτε τη σχολή, το ίδρυμα, τη βάση και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής του τελευταίου έτους. Το αρχείο μπορείτε να το κατεβάσετε τοπικά στον υπολογιστή σας σε .pdf (Λήψη) ή να το εκτυπώσετε απευθείας (Εκτύπωση).

Στην περίπτωση που θέλετε μόνο να ενημερωθείτε για τις σχολές, μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής βήματα όπως περιγράφονται στο παράδειγμα:

  • Επιλέγετε τον τύπο του Λυκείου, και τα επιστημονικά πεδία που σας ενδιαφέρουν και πατάτε Αναζήτηση.
  • Εμφανίζονται όλες οι σχολές των τμημάτων βάσει των παραπάνω κριτηρίων.
  • Πατώντας πάνω σε κάθε σχολή, ανοίγει μια νέα σελίδα όπου εμφανίζονται πλέον όλα τα διαθέσιμα τμήματα σε κάθε πόλη και όλες οι πληροφορίες (πεδίο, εξάμηνα, βάση & Ε.Β.Ε., σκοπός τμήματος), όπως περιγράφεται και στην ενότητα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – Τμήματα & Οδηγοί Σπουδών.

 

Η εφαρμογή ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ είναι ο ιδανικός τρόπος και για να δείτε ότι χρειάζεστε για τα τμήματα αλλά και για να κάνετε το μηχανογραφικό των μαθητών σας εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους με εύκολο τρόπο και με τα κριτήρια που εσείς θα ορίσετε!

Ειδικά φέτος είναι πολύ σημαντικό να περιηγηθείτε και να την αξιοποιήσετε στο έπακρο!