Νέα και άρθρα
Άρθρα για για την Εκπαίδευση & την Απασχόληση.

Το Υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την έναρξη Ταχύρρυθμου Προγράμματος

Κατάρτισης στο Επάγγελμα του Ξεναγού στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διάρκειας δύο (2) μηνών.

Το ταχύρρυθμο πρόγραμμα απευθύνεται στους αποφοίτους των τμημάτων Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Ιστορίας και Εθνολογίας πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων της αλλοδαπής, που επιθυμούν να λάβουν την άδεια του ξεναγού στην Ελλάδα σύμφωνα με το ν. 710/1977. Οι θέσεις του προγράμματος ορίζονται έως πενήντα (50).

Oι ενδιαφερόμενοι/ες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης πρέπει να υποβάλουν από 16/10/2023 μέχρι και 29/10/2023, αίτηση σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος ΙΙΙ, συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά των παραγράφων 7Α και 7Β σε ευκρινή φωτοαντίγραφα (βλ. Παράρτημα ΙΙ). Η αίτηση υποβάλλεται αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου (με θεώρηση του γνησίου υπογραφής από δημόσια αρχή) ή ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή (με θεώρηση του γνησίου υπογραφής από δημόσια αρχή) στο ΕΚΠΑ (ταχ. δ/νση: Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ, Τομέας Ιστορίας, 4ος όροφος, 409 και ώρες 9.00-14.00 μ.μ.).

Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις που θα αποσταλούν με συστημένη επιστολή γίνονται δεκτές, εφόσον η αποστολή τους γίνει μέσα στην παραπάνω οριζόμενη προθεσμία, ήτοι από 16/10/2023 μέχρι και 29/10/2023, σύμφωνα με την σφραγίδα ταχυδρομείου επί του φακέλου.

Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται με μοριοδότηση των προσόντων τους, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο βάσει των κριτηρίων του πίνακα της προκήρυξης της Υπουργικής Απόφασης που επισυνάπτεται.

Μάθε περισσότερα