Νέα και άρθρα
Άρθρα για για την Εκπαίδευση & την Απασχόληση.

Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών και έγκριση λειτουργίας για την εκπαιδευτική περίοδο 2022-2024, στις Σχολές Ξεναγών


Προθεσμία αιτήσεων από 14.06.2022 έως 27.06.2022

Ανακοινώθηκε:

- Η έγκριση λειτουργίας του β’ έτους των σχολών Ξεναγών Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ρόδου, Κέρκυρας και Κρήτης, κατά το εκπαιδευτικό έτος 2022-2023.
- Η προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών και έγκριση λειτουργίας για την εκπαιδευτική περίοδο 2022-2024, στις Σχολές Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ρόδου, ως εξής: 26 σπουδαστών για τη Σχολή της Αθήνας, 26 σπουδαστών για τη Σχολή της Θεσσαλονίκης και 18 σπουδαστών για τη Σχολή της Ρόδου.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

1. Στις Σχολές Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή:

- Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφ’ όσον πληρούν τους όρους της παρούσας προκήρυξης.
- Αλλοδαποί υπήκοοι κρατών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφ’ όσον διαμένουν νομίμως στη χώρα και πληρούν τους όρους της προκήρυξης.


2. Όλοι οι υποψήφιοι, πρέπει:

- Να αποδεικνύουν άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας είτε με την αποφοίτησή τους από λύκειο όπου γλώσσα εκμάθησης είναι τα ελληνικά ή από ελληνικό τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, είτε με πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της ελληνικής γλώσσας επιπέδου Γ2/C2 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας [σύμφωνα με την υπουργική απόφαση Β7/255/98, (Β ́ 530)].
- Να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα ή για κάποιο από τα πλημμελήματα της κλοπής, υπεξαίρεσης, απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας,
παραχάραξης, βαριάς σωματικής βλάβης, παράβασης των διατάξεων περί ναρκωτικών ή των διατάξεων που αναφέρονται στα ήθη.
- Να προσκομίζουν πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης.

3. Οι προκηρυσσόμενες θέσεις για εισαγωγή σπουδαστών στην Σχολή, καλύπτονται σε ποσοστό 70% από αποφοίτους Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και σε ποσοστό 30% από πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι υποψήφιοι πτυχιούχοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να επιλέξουν μόνο μία από τις δύο κατηγορίες εκπαίδευσης, (Π.Ε ή Δ.Ε), βάσει της οποίας επιθυμούν να μοριοδοτηθούν σε κάθε Σχολή, έχουν δε το δικαίωμα να δηλώσουν διαφορετική κατηγορία εκπαίδευσης σε διαφορετική Σχολή.

Παράδειγμα: Απόφοιτος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να υποβάλει αίτηση ως ΠΕ στη Σχολή Ξεναγών Αθήνας και ως ΔΕ στη Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης, αλλά δεν μπορεί να υποβάλει ως ΠΕ και ως ΔΕ στη Σχολή Ξεναγών Αθήνας.

4. Όλοι οι υποψήφιοι, ανεξαρτήτως του τίτλου σπουδών που κατέχουν, πρέπει να αποδεικνύουν πιστοποιημένη άριστη γνώση επιπέδου Γ2/C2, τουλάχιστον 2 (δύο) -πέραν της ελληνικής- ξένων γλωσσών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Παράρτημα Ι «ΤΙΤΛΟΙ- ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ» της παρούσας.

Δείτε την Προκήρυξη

Αιτήσεις